Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Опасен ли е Мю- вариантът на коронавируса коментира в

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Опасен ли е Мю- вариантът на коронавируса коментира в
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Мю вариантът на Ковид е опасен, но се разпространява бавно

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Опасен ли е " Мю " - разновидността на ковид разяснява в студиото на " Тази заран " проф. Ива Христова: 

" Мю разновидността е мощно изменен, имунитетът, който сме построили след преболедуване или имунизиране няма да е задоволителен да го спре. Но от друга стана, Слава Богу, това е вид, който досега не е посочил допустимо мощно да се популяризира. Мю-то е рисково само че към момента са единични случаи и не се популяризира бързо. Щом няма базово разпространяване, няма да докара до смяна в антигенната формула на имунизациите. 

Имаше Алфа вид с спомагателна разновидност, тя беше гарнитура към Алфа разновидността. Допреди няколко седмици спря да се покачва заболяемостта и се задържа. Сега за две три седмици ще има покачване и се надявам там също да заформим едно плато и да се задържим. 

И имунизираните би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да се защищават, тъй като при тях антителата понижават с времето. 

Ако вирусът спре да мутира, той ще си отшуми и ние ще забравим за него. Така както в случай че не беше мутирал в алфа вид, бяхме го преборили. Алфа разновидността го преборифхме, пристигна Делта, уповавам се са крайни опциите за тежки разновидности, само че ще минем пред Делта разновидността, уповавам се да няма проблеми. 

Ежегодно имахме грипна вълна предходната година обратно на всички. Респираторните вируси понижиха. От една страна считам, че ще е по-ниско в този момент. Но ограниченията, които съблюдаваме, са много по-слаби, нямаме стриктност като през предходните години. По-свободното ни държание ще докара до растеж на останалите вируси. Ваксини са обезпечени, само че от нас зависи да ги спрем другите вируси ", разяснява професорката.     

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР